Gavranove premijere u Bratislavi i Krakovu

  • Miro GavranU Bratislavi i Krakovu u svibnju su održane, dva dana zaredom, premijere drama hrvatskog književnika Mire Gavrana Sve o ženama i Sve o muškarcima.
    Slovački Teatar Apollo u Bratislavi 16. svibnja premijerno je izveo Sve o ženama, u prijevodu Jana Jankoviča i režiji Minim F. Otzowe. U glavnim ulogama nastupili su Andrea Karnasova, Dagmar Bruckayerova i Andrea Zimanyi-Profantova.
    Teatar Ludowy u Krakovu 17. svibnja premijeru je izveo Sve o muškarcima, u prijevodu Anne Tuszynske i režiji Tomasza Obare. U glavnim ulogama nastupili su Krzysztof Gorecki, Piotr Pilitowski i redatelj Tomasz Obara.

    Teatar Ludowy u Krakovu; Miro Gavran: Sve o muškarcimaSlovačka je premijera drame Sve o ženama dvadeset i prva premijera tog Gavranova teksta nakon zagrebačke u jesen 2000. u Epilog Teatru. Poljska je premijera Sve o muškarcima sedma od listopada 2006. kad je tekst praizveden u slovačkom Teatru Jana Palarika u Trnavi.
    Miro Gavran je dosad imao više od 160 premijernih izvedbi svojih kazališnih tekstova, koje je širom svijeta vidjelo više od dva milijuna gledatelja.